17 sfaturi esențiale pentru proaspeții proprietari de animale de companie

17 sfaturi esențiale pentru proaspeții proprietari de animale de companie
Aducerea unui nou animal de companie acasă este o perioadă foarte captivantă, dar și plină de o mulțime de întrebări – mai ales dacă nu ai mai avut niciodată un câine sau o pisică până acum. Pregătirea ta în avans, ca viitor părinte de câine ori pisică, te va ajuta să te asiguri că tu (familia ta) și noul animal de companie vă puteți bucura de zile frumoase, fără stres, chiar și atunci când te afli in timpul dresajului sau a diverselor activități, acasă.
Esti fresh în tot ce înseamnă îngrijirea unui animal de companie? Descoperă aceste sfaturi esențiale pentru noii proprietari de câini ori pisici, începând cu ceea ce trebuie să faci înainte de a aduce acasă noul prieten blănos.
  1. Cumpărați toate produsele de care aveți nevoie înainte de a vă aduce noul animal de companie acasă
De îndata ce animalul tău ajunge la noua sa casă, va avea nevoi. Asigurați-vă că ați achiziționat mâncare, recompense, jucării și o litieră (dacă este necesar) în avans, pentru a evita orice problemă în prima zi acasă.
  1. Programați o vizită la veterinar cât de curând
Indiferent dacă ați adoptat un animal de companie sau ați achiziționat un companion blănos de la un crescător privat, o călătorie la medic (pentru a verifica starea de sănătate a cățelușului sau pisoiului) este o necesitate. În această vizită, puteți obține un control complet și vaccinarile de care are nevoie un animal de companie tânăr pentru a fi sănătos.
  1. Păstrați obiectele care pot fi distruse de câine ori pisică departe sau interziceți-le
 Cățeii și pisoii sunt curioși, iar asta poate însemna ocazional un dezastru atunci când această curiozitate este exprimată înspre pantofii tăi noi sau marginile canapelei. Asigurați-vă că orice ar putea fi toxic pentru animalul tău de companie nu este la îndemâna acestuia, alături de articolele pe care dorești să le păstrezi în siguranță, departe de dinții și ghearele ascuțite.
  1. Gândiți-vă la microciparea noului tovarăș necuvântător
Daca ti-ai adoptat animalul de companie dintr-un adăpost, este probabil ca acesta sa fi fost deja microcipat - proces care atașează animalului tau un cip electronic, in cazul in care acesta se pierde. Probabil că nu este cazul dacă l-ați achiziționat de la un crescător, iar investiția într-un microcip poate însemna diferența dintre tragedie și un final fericit (dacă micutul iese vreodată din casă sau se pierde).
  1. Începeți să faceți educatia devreme și să rămâneți consecvenți
Noul tău animal de companie va avea nevoie de multă pregătire pentru a trăi în noua sa casă și depinde de tine să te asiguri că înțeleg regulile. Începeți să vă instruiți animalul de companie despre unde să meargă la baie, cum să interacționeze cu oamenii și cu ce obiecte are voie să se joace - cât mai devreme posibil!
  1. Luați în considerare alegerea unui dresor profesionist
Dacă munciți ore îndelungate sau nu aveți o mulțime de timp de dedicat dresajului câinelui, luați în considerare angajarea unui dresor. Aceștia au experiență în rezolvarea problemelor comune, cum ar fi lătratul sau zgâriatul și pot elimina rapid și eficient comportamentele problematice.
  1. Citește tot ce poți despre rasa deținută
Fie că este un câine sau o pisică, fiecare rasă are cerințe diferite. Unii, cum ar fi buldogii englezi, sunt predispuși la anumite afecțiuni de sănătate, în timp ce alții, precum huskiii, necesită o gospodărie unde să își poată exprima (și consuma) energia ridicată. Căutați resurse de la organizații specializate (ori cărți detaliate) pentru informații despre temperamentul rasei respective, potențialele probleme de sănătate și chiar la ce să vă așteptați când vine vorba de schimbarea părului.
  1. Investiți în produse de curățare
Mizeria sau dezordinea sunt inevitabile când ai animalele de companie! Chiar dacă sunteți incredibil de consecvent cu dresajul, pisica ori câinele tău va avea probabil accidente, pe măsură ce se adaptează la noua sa casă. Detergenții potriviți sunt esențiali pentru îndepărtarea mirosurilor din deșeurile de animale de companie, în timp ce investiția într-un aspirator de mână sau fără fir ar putea fi o idee bună dacă rasa animalului tău de companie este cunoscută pentru că pierde mult păr.
  1. Luați în considerare sterilizarea sau castrarea animalului
Sterilizarea și castrarea animalelor de companie este un instrument extrem de important în lupta împotriva animalelor fără adăpost. Dacă nu intenționați să vă înmulțiți câinele sau pisica în viitor, luați în considerare sterilizarea sau castrarea acestora pentru a elimina riscul apariției unor ...litiere nedorite.
  1. Asigurați-vă că animalul de companie face mișcarea potrivită
Majoritatea animalelor de companie, inclusiv rasele de pisici cu energie ridicată, cum ar fi Bengals, necesită exerciții fizice zilnice. Planifică să faci o plimbare cu noul tău cățeluș zilnic sau investește în jucării care îți pot distra pisicuța în interior.
11. Prezentați (încet) noul animal de companie altor animale
Dacă colegul tău de cameră are o pisică sau speri că puiului tău îi va plăcea să se joace cu câinele celui mai bun prieten al tău, asigură-te că faci aceste prezentări încet și în siguranță. Pisicile și câinii pot fi teritoriali, iar forțarea a două animale care nu se cunosc între ele în același spațiu poate avea consecințe sângeroase.
12. Găsiți hrana potrivită 
Poate părea puțin costisitor, dar cheltuirea mai multor bani pe hrană pentru câini, de bună calitate, poate economisi resurse pe termen lung, prevenind problemele de sănătate ale animalului  de companie. Adresați-vă unui expert pentru recomandări.
13. Răbdare... multă răbdare
Uneori, un nou animal de companie poate fi foarte frustrant – mai ales atunci când a creat o mare mizerie. Dar dresajul unui animal necesită timp, răbdare și consecvență - este esențial să ții cont de asta atunci când puiul tău mestecă inevitabil ceva scump sau pisica dă peste un pahar cu apă.

14. Creează un spațiu desemnat pentru animalul tău de companie — și toate lucrurile lui
Animalul tău de companie are nevoie de o ladă, un pat, un spațiu care să fie exclusiv al lor. Veți avea nevoie, de asemenea, de spațiu pentru a depozita lucruri precum mâncare, lese, jucării (vezi aici promoții pentru câini) și bunătăți - cel mai bine este să vă dați seama de aceste lucruri din timp.
15. Descoperiți nevoile de îngrijire cuvenite
Unii câini și unele pisici pot fi scăldate acasă fără probleme, în timp ce alții vor avea nevoie de călătorii regulate la un îngrijitor profesionist pentru a-și menține pielea și blana. Dacă animalul tău de companie are nevoie de îngrijire profesională, căutați recomandări de la prieteni pentru a vă asigura că persoana care are grijă de companionul tău este de renume.
Recomandarea noastra? Toaletarea animalelor este foarte importanta si Zuzi ne ajuta cu sfaturi si un salon de cosmetica canina si felina.
16. Creați un cont de economii pentru cheltuieli neprevăzute
Facturile veterinare de urgență și alte evenimente costisitoare care implică animalul tău de companie se petrece întâmpla fără preaviz - este bine să aveți niște fonduri la îndemână pentru a vă asigura că aveți suficienți bani pentru a acoperi îngrijirea medicală a micuțului. Creați un mic fond de economii și utilizați-l pentru a plăti cheltuielile medicale, pe măsură ce acestea apar.
17. Aflați ce este (și ce nu este) toxic pentru pisica ori câinele de acasă
Totul, de la articole de curățenie până la plante de apartament, pot fi toxice pentru animalele de companie. Dacă ai un câine sau o pisică, cercetează ce tipuri de plante, produse de curățare și alimente sunt otrăvitoare și ține-ți animalul de companie departe de ele.
Citește și Cum să-ți pregătești animalele de companie pentru sezonul rece.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!